Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > >

MÁRKÁK

A harmincas évei végén járó elismert cipőipari menedzser, Marquis M. Converse 1908-ban alapítja meg saját cégét Converse Rubber Shoe Company (másik ismert nevén Boston Rubber Shoe Company) néven Massachusetts állambeli Malden városkában. 1910-ben a Converse már 4 000 pár cipőt gyárt naponta, és 1915-ben elkészíti az első sportcipőjét is, a teniszezőknek. Az igazi fordulópont 1917-ben köszönt be, ebben az évben vezetik ugyanis be a piacra a Converse All Star kosárcipőt. 1921-ben ad munkát a Converse Charles H. "Chuck" Taylor egykori kosárjátékosnak, aki a cipő értékesítője és nagykövete lesz. 1923-tól dedikálja is azokat.


A cég alapítója a svájci származású Tomas Meyer, aki kalandvágyó fiatalként 20 évesen a spanyolországi Ibizán kötött ki, ahol trikókat kezdett el árulni a tengerparton, hogy eltartsa magát. A cég megalapítása pedig valójában egy félresikerült üzleti döntésnek köszönhető. Az ifjú svájcinak ugyanis a nyakán maradt közel 3.000 darab használt farmer, melyhez olcsón jutott hozzá, így hát kihagyhatatlan üzletnek tűnt. Meyer azonban nem esett kétségbe, hanem ollót ragadott és elkezdte szétszabdalni a használt farmereket, majd a különböző darabokat a legkülönfélébb módon és formában varrta össze dzsekikké. Az ötlet pedig igen jól sült el, mert a különleges dzsekiket vitték, mint a cukrot, így a sikeren felbuzdulva a fiatal svájci meg is alapította saját cégét.

 

A berlini Ucon Acrobatics 2001-ben mutatta be az első kollekcióját. Az alap gondolathoz azóta is hűek maradtak, és egy olyan lifestyle branded hoztak létre aminek alapértékei, a kreativitás, a minőségi és innovatív kialakítás és az etikus gyártás.

Kimondottan szimpatikus, hogy a táskák alapanyagának újrahasznosított PET palackokat, papírt és különlegesen impregnált szöveteket használnak, melyet olyan vízálló réteggel vonnak be, ami a legkomolyabb esőben is megvédi a táskák tartalmát.

A The Pack Society márka mögött egy olyan közösség áll, akik a szabad élet elkötelezett hívei, de fontos számukra a jó megjelenés. Bevezető kollekciójukat olyan fogalmak inspirálták, mint a fiatalság, szabadság, vadság. Ezzel a táskával viselője a természet ura lehet, eddig felfedezetlen utakat járhat be, játszótérré varázsolhatja a nyüzsgő várost.

Megszelidíthetetlen. Visszatarthatatlan. Törhetetlen. 

 

A Havaianas a legkeresettebb „flip-flop” papucs a világon, amely 1962 óta minden országot meghódított. Színvilágukkal, sikkes, letisztult, ám vagány megjelenésükkel megtestesítik mindazt, amit az emberek vonzónak találhatnak Brazíliában. Az eredeti brazil kaucsukból készült Havaianas modellek mindegyike kényelmes, könnyű, gyorsan és könnyen tisztítható. Bírja a gyűrődést, nem veszíti el eredeti formáját, nedvesen is csúszás-biztos, valamint a hosszan tartó használat során sem vesz fel kellemetlen illatokat. A versenytársak igyekeznek másolni a sikeres terméket, azonban a műanyagból és a gyenge minőségű gumiból készült papucsok nem tudják felvenni a versenyt a Havaianas magas minőséget biztosító lábbelijeivel (levegőztetett gumitalpával).

 

Keresés